Cum a evoluat eseul de-a lungul timpului

Fiecare dintre noi isi aduce aminte cu nostalgie de vremurile in care trebuia sa scriem eseuri pentru examene sau evaluarile trimestriale. Cea mai mare dificultate o aveam in momentul in care trebuia sa scriem un eseu academic, deoarece acesta nu se referea la lucruri reale iar firul logic al eseului era destul de greu de…

Continuă lectura

Cum scriem un eseu narativ

Eseurile narative sunt deosebite prin simplu fapt ca autorul ne spune o poveste despre o situatie sau o imprejurare prin care a trecut. Acest eseu nu este scris doar pentru a ne descrie anumite situatii, ci este si pentru a testa capacitatea de reactie a elevilor in fata anumitor situatii si a ii face sa…

Continuă lectura

Sfaturi pentru a scrie un eseu de calitate

Eseul este o specie literara ce nu trebuie sa ne sperie. Usor de inteles datorita limbajului simplu si a unui fir narativ logic, eseul s-a impus in literatura universala in ultimii patru sute de ani si a devenit lectura favorita a unei parti insemnate din populatia mondiala. Eseul nu este numai o opera literara destinata…

Continuă lectura

Tipuri de eseuri

Eseul reprezinta un gen literar care nu este foarte clar definit. Eseistii de renume nu au reusit sa defineasca foarte clar aceasta specie literara, iar definitia unanim acceptata este aceea de „incercare”, in care fiecare scriitor isi exprima anumite sentimente sau isi sustine o parere si incearca sa convinga auditoriul de valabilitatea argumentelor folosite. Eseurile…

Continuă lectura

Cum sa scriem un eseu filozofic perfect

Eseul filozofic este un gen literar ce implica un studiu aprofundat al temelor pe care urmam sa le abordam. In afara faptului ca eseul este foarte greu de definit (cea mai potrivita definitie ar fi aceea de incercare a autorului de a ne convinge de validitatea unei teme), latura filozofica ne va pune mari probleme…

Continuă lectura

Cum elaborez eseuri bac romana

Eseul este un text literar ce poate fi definit cu foarte mare greutate. Acesta poate fi de mai multe tipuri, iar cea mai la indemana definitie a acestui gen literar este aceea de „incercare”, ce provine din termenul frantuzesc „essayer”. Aceasta inseamna ca eseurile bac romana reprezinta incercari ale autorului de a transmite anumite trairi…

Continuă lectura

Eseu argumentativ – cea mai buna structura

Eseul argumentativ este unul dintre cele mai raspandite tipuri de eseuri pe care le invatam in scoala si in liceu. Prin intermediul unui eseu argumentativ autorul incearca sa convinga cititorul sa ii imbratiseze punctul de vedere sau sa isi demonstreze o anumita opinie, pe care o va sustine cu argument logice prin intermediul a trei…

Continuă lectura

Eseuri bac – scurt ghid pentru elevi

Limba romana este o materie foarte importanta pentru bacalaureat, iar pregatirea temeinica a acestei discipline ne ofera o sansa mai buna la examenul maturitatii. Desi gramatica pare la prima vedere cea mai dificila, atunci cand vine vorba despre eseuri multi dintre elevi par sa aiba anumite retineri in a trata acest subiect. Eseurile au fost…

Continuă lectura